top of page
Veelgestelde vragen escapebox

Hoelang duurt een FiXcity Escapebox?

Dit verschilt enorm per groep en ligt aan de groepsgrootte. De meeste groepen zijn toch wel tussen de 2 en 4 uur druk. Het ligt er uiteraard ook aan of je een fanatieke puzzelaar bent en een zo snel mogelijke tijd wilt neerzetten of dat je met een groep vrienden er een gezellige avond van maakt met een hapje en drankje.

Moet ik de escapebox in één keer uitspelen?

Nee, in elke escapebox zitten enveloppen. Voor het openen van elke envelop kunt u prima een pauze inlassen voor een hapje en een drankje. Tevens is het op deze manier mogelijk om het over meerdere dagen te spelen.

Wat is de minimum leeftijd?

Dit verschilt enorm per kind en ligt vooral aan hun geduld. In elke box zitten ook puzzels die jongeren snappen, goed kunnen of sterker nog: zij zien soms de oplossing eerder dan volwassenen. Wij adviseren een minimum leeftijd van 8 jaar. Hierbij adviseren wij wel dat er sowieso twee volwassenen bij zijn.
Vanaf 11 jaar (mits geduldig) tellen ze als volwaardige deelnemer. Echter is ook hier ons advies om per deelnemend team twee volwassenen aan te laten sluiten.

Met hoeveel personen kan ik een FiXcity Escapebox spelen?

Je kunt de escapebox alleen spelen maar het leukst is toch wel om het met een groepje van twee tot zes personen te spelen.

Heb ik verder nog iets nodig om FiXcity te spelen?

Alles om FiXcity te kunnen spelen, is in de doos meegeleverd. Zorg alleen dat je een smartphone bij de hand hebt die QR codes kan scannen. Omdat we het spel zo tof en gaaf mogelijk wilden maken, hebben we ook verschillende kanalen gebruikt waardoor sommige aanwijzingen online te vinden zijn. Hiervoor is een smartphone met internet voldoende.

Welke editie moeten we als eerste spelen?

Elke box speelt zich af in een gebouw van de stad FiXcity. In elk gebouw vindt een mysterie plaats. Dit mysterie kan ontrafeld worden door het spelen van deze thema-box. Speel je meerdere boxen dan zal je merken dat er wel een onderliggende verhaallijn is. Vind je dit interessant, dan adviseren we om met de eerste editie: ‘cafe’ te beginnen, maar dit is zeer zeker geen must.

Wat als we vastlopen en niet verder kunnen in het spel?

In de box vindt u een rood formulier met een hierop een aantal “spelregels”. Hier vindt u ook een QR-code die verwijst naar een “hint” pagina.

Hier kunt u hints en antwoorden vinden voor alle opdrachten.

Zit er een tijdslimiet aan het spel?

Nee, je kunt je het spelen op je eigen tempo met eventueel ingelaste pauze maar er zullen ook teams zijn die een zo snel mogelijke tijd willen neerzetten.

FiXcity Escapebox voor bedrijven.

De Escapeboxen zijn uitermate geschikt voor teambuilding activiteiten. Om succesvol te zijn, is samenwerken noodzakelijk. Iedereen heeft zijn/haar eigen kwaliteit. In de box zitten veel verschillende puzzelvormen. Hierdoor kan iedereen meehelpen om FiXcity te redden.

bottom of page